2015. jan 19.

Cukkinilepény szárított paradicsommal

írta: PERA
Cukkinilepény szárított paradicsommal

Még nyáron lefagyasztottam több zacskónyi reszelt cukkinit, mert ez az a zöldség, amit semleges íze miatt a leg sokoldalúbban fel tudok használni. Itt például egy cukkinis csoki krém receptjét olvashatjátok! Most sült hús mellé lepénynek készítettem el gluténmentes változatban, ami nálam mindig fontos szempont. Íme a recept:

dscn5738.JPG

Hozzávalók:

3 közepes méretű cukkini
2 gerezd fokhagyma
5-6 db szárított paradicsom (elhagyható)
2 ek. lenmagliszt
2 tojás
3 tk. só
bors, zöld fűszerek



Elkészítés:

A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, majd 5-10 percig állni hagyjuk, amíg levet enged.
Kinyomkodjuk belőle a vizet, majd fűszerezzük, hozzáadjuk az összepréselt fokhagymát, apróra vágott szárított paradicsomot és minden egyéb hozzávalóval jól összekeverjük. A masszát tortaformába öntjük, elsimítjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Finom, egészséges köret bármilyen szaftos vagy sült hús mellé. Cukorbetegek, diétázók, inzulinrezisztensek is bátran ehetik!

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá

diéta cukkini gluténmentes diétás Receptek Gluténmentes receptek gluténmentes köretek