Cukkinilepény szárított paradicsommal
Még nyáron lefagyasztottam több zacskónyi reszelt cukkinit, mert ez az a zöldség, amit semleges íze miatt a leg sokoldalúbban fel tudok használni. Itt például egy cukkinis csoki krém receptjét olvashatjátok! Most sült hús mellé lepénynek készítettem el gluténmentes változatban, ami nálam mindig fontos szempont. Íme a recept:
Hozzávalók:
3 közepes méretű cukkini
2 gerezd fokhagyma
5-6 db szárított paradicsom (elhagyható)
2 ek. lenmagliszt
2 tojás
3 tk. só
bors, zöld fűszerek
Elkészítés:
A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, majd 5-10 percig állni hagyjuk, amíg levet enged.
Kinyomkodjuk belőle a vizet, majd fűszerezzük, hozzáadjuk az összepréselt fokhagymát, apróra vágott szárított paradicsomot és minden egyéb hozzávalóval jól összekeverjük. A masszát tortaformába öntjük, elsimítjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Finom, egészséges köret bármilyen szaftos vagy sült hús mellé. Cukorbetegek, diétázók, inzulinrezisztensek is bátran ehetik!
Jó étvágyat hozzá!