Brokkoli nem szokványos módon!
BROKKOLI TÓCSNI
Mivel inzulinrezisztenciám van, az alacsony szénhidráttartalmú, könnyen és gyorsan elkészíthető köreteket szeretem. Emellett fontos szempontom még, hogy gluténmentesen főzzek, mert a glutén okozta puffadást, torok és gyomorégést szeretem elkerülni. A brokkolit szívesen és sűrűn használtam, de inkább krémleves, párolt vagy rakott formában szerepelt eddig a repertoáromban.
A minap azonban tócsnit csináltam belőle, ami azonnal nagy kedvenc lett.
Íme az elkészítési mód:
Hozzávalók:
1 közepes méretű brokkoli
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
2 evőkanál lenmag liszt
kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés:
A brokkolit rózsákra szedjük, majd a szárakat levágva aprító gépben összedaráljuk.
A fokhagymát lereszeljük, és a többi hozzávalóval együtt a brokkolihoz keverjük.
Sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben kókuszzsíron kisütjük.
Villámgyors, gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú köret, ami sültekhez és szaftos ételekhez is jól illik, de esti nasiként fokhagymás tejföllel is bevált.
Próbáljátok ki, érdemes!