2015. jan 17.

Imam bayıldı / Török töltött padlizsán

írta: PERA
Imam bayıldı / Török töltött padlizsán


Egyik kedvenc klasszikus török ételem. Isztambulban általában ezt rendelem, de itthon is számtalanszor elkészítettem már. Finom, különleges és nem mellesleg szénhidrátszegény, így inzulinrezisztenciás étrendbe is beilleszthető.

Próbáljátok ki, érdemes!

dscn4406.JPG

Hozzávalók: 4 személyre
4 db padlizsán
1 fej vöröshagyma
2 db paradicsom
1 db paprika
40 dkg marha darált hús 
2 ger. fokhagyma
sűrített paradicsom vagy paradicsomlé



Elkészítés:
A hagymát, paradicsomokat és a paprikát apró kockákra vágjuk és olíva olajon megpirítjuk. Néhány perc után a darált húst és a fokhagymát is hozzáadjuk, együtt pároljuk tovább 10 percet. Ízlés szerint fűszerezzük. Darált pirospaprika, só, kevés fekete bors és kakukkfű illik hozzá. 
A padlizsánokat becsíkozzuk (kép szerin) majd egy serpenyőben közepes lángon megpuhítjuk. Ezt követően bevágjuk, és szétfeszítjük annyira, hogy a húsos-zöldséges tölteléket bele tudjuk tölteni. A megtöltött padlizsánokat tepsibe tesszük, a paradicsomlével összekeverünk kevés olívaolajjal és ráöntjük a padlizsánokra. Paradicsomkarikákkal, paprika csíkokkal díszítjük, majd sütőbe tesszük, 180 fokon kb. 35 percet sütjük. 

Basmanti rizzsel, bulgurral vagy akár magában tálaljuk.

 Jó étvágyat hozzá!

 

Szólj hozzá

fogyókúra diéta gluténmentes szénhidrát diéta szénhidrátcsökkentett Gluténmentes receptek fogyókúrás ételek