2014. júl 03.

Keine Panik, No Stress, Szúúúúsza!

írta: PERA
Keine Panik, No Stress, Szúúúúsza!

… vagyis csak semmi pánik, mert rontja az inzulinrezisztenciát

Bizonyára nem meglepő, de a stressz az inzulinrezisztenciára is hatással van. Lehetünk élenjáró, szorgalmas életmódváltók, betartva minden étkezési szabályt, kardiózhatunk naponta, ha közben stresszeljük magunkat, azzal bizony felborítjuk a pokoli nehéz erőfeszítések árán beállított szénhidrát anyagcserénket.

nyugi.jpg

Amennyiben szokásunkká tesszük az aggódást, idegeskedést, végképp tönkreteszünk minden eredményt, amit sikerült elérnünk az inzulinrezisztenciánk állapotának javításában. Úgy emlékszem Brian Tracy valamelyik könyvében olvastam egyszer, olyan nincs, hogy stresszhelyzet, csak stressz reakció létezik, és messzemenőkig egyet kell értenem vele. Eldönthetjük tehát, hogy egy-egy szituációra, hogyan reagálunk és ezzel egyetemben arról is döntést hozunk, megengedjük-e a másik félnek, hogy lerombolja szénhidrát anyagcserénket vagy sem.

A stressz oldásának számtalan módja van, nekem néha a boxzsák segít...!

Viccet félretéve, bármilyen intenzív mozgást, masszázst, fürdőt, illóolajok párologtatását, akupunktúrát, kineziológiát stb… választhatunk, csak ne engedjük, hogy a feszültség tartósan eluralkodjon rajtunk, ezzel tovább rontva egészségi állapotunkat.

Amíg eldöntöd melyik stresszoldó technikát válaszd, addig is hallgasd meg ezt a számot, nekem mindig segít! 

 

 

Szólj hozzá

sport edzés stressz pánik diéta inzulin idegesség inzulinrezisztencia anyagcsere zavar inzulinrezisztencia tünetei inzulinrezisztencia kezelése