Nem gondoltam, hogy ez a kaja ennyit tud...
Ma még a szokottnál is zsúfoltabb napunk volt, rengeteg ügyintézéssel.
Az ebédre szánt kacsacomb lassan sült a sütőben, de jöttünkben - mentünkben nem gondolkodtam rajta, mi legyen mellé a köret.
Amint a kacsa elkészült, ott álltunk farkas éhesen a dilemmával, hogy
valamit mégis csak kellene enni hozzá. Egy kelkáposzta akadt a kezembe, és mivel tényleg 5 percem volt, hogy kitaláljak és el is készítsek valamit, egyszerűen megpirítottam.
Őszintén szólva én sem bíztam abban, hogy ennyire finom lesz a végeredmény. Szerintem a páromnak is
ízlett, mert amint befejezte csak ennyit mondott: "Nem gondoltam, hogy ez a kaja ennyit tud..."
Receptnek éppen nem nevezném, de azért közreadom, hogy készítettem:
1/2 fej kelkáposztát csíkokra vágtam, hozzáadtam
1 gerezd összezúzott fokhagymát
majd forró serpenyőben, kókuszzsíron megpirítottam
só, bors, pirospaprika került még rá
Fontos, hogy tényleg forró serpenyőbe tegyük csak bele a káposzta csíkokat, ekkor nem fog levet engedni, jó roppanós marad. Szintén ez okból sózni is csak a végén érdemes.
Szerintem érdemes kipróbálni, tényleg villámgyors és meglepően finom köret bármilyen hús mellé!