Gluténmentes, sajtos-tejfölös, villámgyors házi lángos!
Az inzulinrezisztencia kezelésének egyik alappillére a megfelelő étrend. Ezért nem csupán arra kell odafigyelnünk, hogy mikor eszünk gyors és mikor lassan felszívódó szénhidrátokat, de emellett érdemes kerülni a glutént tartalmazó gabonából készült ételeket is, amelyek sokunknál puffadást, gyomorégést, refluxot okoznak.
Kedvenc házi lángosom maglisztekből készül, így garantáltan gluténmentes.
Remek választás reggelire, nem csak finom, de villámgyorsan el is készíthető, ami szintén nem utolsó szempont.
Hozzávalók:
25 gr. szezámmag liszt
15 gr. tökmag liszt
1 ek. útifűmaghéj
3 tojás
2 tk. só
1 kk. szódabikarbóna
4-5 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
kókusz vagy pálmazsír a sütéshez
sajt
tejföl
Elkészítés:
A száraz összetevőket keverd össze egy tálban, majd tedd hozzá az összepréselt
fokhagymagerezdeket is. A tojásokat verd fel, majd alaposan keverd össze a száraz összetevőkkel.
4-5 percig pihentesd a masszát, addig hevítsd fel a kókuszzsírt, majd süsd ki.
Ebből az adagból két közepes lángos lesz.
Jó étvágyat hozzá!